Rusland - Mongolië - China

NZ: The Northern Island

Kia ora!

Daar zit ik dan, letterlijk aan de andere kant van de wereld, m'n eerste blog te schrijven! Het blijft een raar idee dat jullie in NL precies andersom op de aarde staan dan ik hier.
Op dit moment zitten Marv en ik in Wellington, de hoofdstad van NZ. Het ligt in het zuiden van het Noordereiland. Morgen zullen wij de boot pakken naar Picton en daarmee een start maken met het Zuidereiland.
Inmiddels alweer ruim een week onderweg en wat heb ik nu al zoveel mooie dingen gezien en zoveel leuke mensen ontmoet zeg! Ik was bijna vergeten hoe leuk het backpacken ook alweer was! Even terug naar vorige week 26 februari waar onze reis op Schiphol begon.

Hongkong

Nadat m'n pa en zus mij gedropt hebben op Schiphol mijzelf geprobeerd in te stellen op twee vluchten van 12u. Geen idee hoe dat kan zijn, ik heb immers nog nooit zo lang gevlogen!

Eerste vlucht naar Hongkong ging eigenlijk best prima. Beenruimte genoeg, ik zat aan het gangpad. Paar filmpjes kijken en af en toe wat eten en je bent er zo! Easy peazy dacht ik!

We hadden zo'n 6u de tijd om Hongkong te verkennen. Gelukkig had ik van Janneke (collega) al 2 metrokaartjes gekregen waardoor we vrij gemakkelijk door konden naar Kowloon, het eiland van waar je zicht hebt op de Hongkong skyline. Jammer genoeg was het weer niet al te best waardoor we niet zulke goede foto's hebben kunnen maken. Als snel genoeg kwamen we erachter dat we weer in China waren: spugende, roggelende Chinezen in hele grote aantallen! Drie jaar geleden hebben we daar al genoeg van gezien dus we besloten om na de lunch (Dim Sum) maar weer terug te gaan naar het vliegveld.

Voor de 2e vlucht naar Auckland konden we helaas niet inchecken van tevoren wat resulteerde in twee aparte stoelen tussen twee andere mensen in. Dit keer dus geen beenruimte, geen plek om m'n hoofd relaxed neer te kunnen leggen en daarbij ook nog een vieze stinkende, smakkende Chinees (nee niet Marvin) naast me! Het was een topvlucht!

NZ

Na deze dramatische vlucht zijn we dan eindelijk aangekomen in Nieuw Zeeland! Auckland is de stad waar we onze trip zullen gaan beginnen. Echter (zoals gedacht) waren we de eerste dag niet echt in staat van doen. Even 2u in een park wat geslapen, biertje gedronken en onze Stray bus ticket geboekt. Stray is een reisorganisatie die een hop on - hop off systeem heeft. Elke dag vertrekt er een bus en je kunt zelf beslissen om ergens af te stappen. In eerste instantie dacht ik dat het nogal saai zou zijn omdat je dan niet zelf kunt beslissen om ergens naartoe te gaan maar nu we bijna klaar zijn met het Noordereiland ben ik blij dat we het hebben gedaan! Zoveel leuke mensen ontmoet!

Cathedral Cove, Raglan & Waitomo

In Auckland zijn we niet langer gebleven, we zijn niet naar Nieuw Zeeland gekomen om grote steden te bekijken dus zijn we de volgende dag verder gegaan. Onze reis met Stray op het Noordereiland brengt ons langs zo'n 6 bestemmingen. De eerste was er een die op ons "to do" lijstje stond. Het mooie stand van Cathedral Cove. Check zelf maar even:

Echt een fantastisch mooi strand. Diezelfde middag nog een kayak tour gemaakt langs het strand wat je op bovenstaande foto ziet. 2,5u duurde die tocht maar het was echt AMAZING!

Na Cathedral Cove een aantal uurtjes in de bus gezeten naar de west kust van Nieuw Zeeland. We gingen naar Raglan, bekend als surfers paradise. Nu wist ik al dat ik niet zo'n talent heb met surfen dus wij hebben een dagje strand gedaan. Samen met de twee Britse chicks Riya & Katryn wat zonnestralen opgevangen. Spontaan onstond er opeens een Holland vs England competitie welke nog steeds gaande is. In alle plaatsen waar we stoppen wordt er door de Stray groep wel wat verzonnen om tegen elkaar te strijden. Het staat inmiddels iets van 8-1. Zegt dat genoeg? =D

Na een dagje relaxen zijn we verder gegaan naar Waitomo. Bekend van z'n caves en het black water rafting wat we ook gedaan hebben. Een tour van 3u in een wetsuit met lampje door nauwe grotten met kleine riviertjes erin, erg gaaf om gedaan te hebben!

Na Waitomo gingen wij naar een traditioneel Maori huis. Het was niet zo traditioneel vond ik maar het was wel heel erg leuk! Samen met alle mannen de zogenaamde "Hakka" geleerd. Een Maori dans die vroeger uitgevoerd werd in de oorlog om de tegenstander te imponeren. Na 15 minuten deze dans te hebben geleerd moesten wij deze opvoeren aan de dames, echt hilarisch om te doen! Na deze dans met z'n allen gegeten en geslapen in wat voor de Maori's gezien wordt als kerk. Met 45 man op dezelfde vloer. Gezellig, maar ik had m'n oordoppen zeker nodig!

Mt. Doom

Na de Maori experience gingen we een stuk verder naar het zuiden, naar Tongariro national park. Die ochtend zouden we eigen een skydive gaan maken maar er stond helaas teveel wind. Wordt vervolgd... =P
Het Tongariro national park is voornamelijk bekend vanwege de crossing die je daar kunt doen en van Mt. Ngarahoe, ook wel bekend als Mt. Doom van the Lord of the Rings. De Tongariro crossing is een 20km lange track door een gebied waar 16 maanden geleden voor het laatst een vulkaanuitbarsting is geweest.Voorafgaand was bekend het een zwaar parcour is en dat het werd afgeraden om de klim naar Mt. Doom te doen omdat we dan niet op tijd terug zouden zijn bij de bus. Ik wil natuurlijk niet straks thuiskomen en kunnen zeggen dat ik de berg alleen maar heb gezien dus daar ging ik. Samen met nog vier anderen startend aan de klim. Het was super zwaar om tot de top te komen, vooral omdat het laatste stuk enorm steil was en van elke twee stappen omhoog gleed je er 1 terug omdat het allemaal losliggende stenen zijn. Maar het resultaat mag er zijn:

Vanaf de top was het een super gave track naar beneden. Doordat het zulk fijn zand was kon je als het ware glijdend en springend naar beneden. Ik zal een filmpje op de site zetten waarop je dat kunt zien.
Vervolgens ging ik samen met twee Duitsers, Jan en Marcel, de rest van de crossing doen. Marvin liep voor mij, niet wetend dat hij ook onderweg naar de top was maar eerder was gestopt omdat hij ons niet meer kon zien. Jullie denken misschien, waarom blijf je bij zo'n hike niet bij elkaar? Het kost je alleen maar meer energie om je aan te passen aan iemand, zo'n track moet je echt op je eigen snelheid doen. Vandaar...
Ook de rest van de track was best zwaar, nog ruim 15km hiken terwijl je net Mt. Doom in de benen hebt., killing af en toe! Maar het was echt de allermooiste hike die ik ooit heb gemaakt met alleen maar plaatjes zoals deze:

Na de crossing gelijk in de heerlijke Jacuzzi gesprongen die in het hostel stond. Pff, fantastisch na ruim 8u lopen!

Zo, blogje is nu wel lang genoeg. Het is hier nu bijna 7u en we gaan nog even met z'n allen eten. Misschien voor het laatst met deze groep want Marv en ik stoppen morgen met de Stray bus. We huren 10 maart een auto in Christchurch en gebruiken die de rest van tijd in Nieuw Zeeland.

Tot de volgende keer!

Liefs,